Nori & Rice is de Hilversumse Onderneming van het Jaar 2024!

Nori & Rice is de heerlijke winnaar van de Verkiezing Hilversumse Onderneming van het Jaar. Het restaurant op de hoek van de Zeedijk en de Herenstraat bleef Goody Food en Psychologiepraktijk van Buuren net voor. De Gooische Bierbrouwerij kreeg de juryprijs.

Net als vorig jaar was Robbert Jan Proos de vrolijke presentator van de bekendmaking en Theater Santbergen de gastvrije locatie. Katinka Bosch had opnieuw een prachtige, glazen trofee gemaakt.


Authentiek sushi-restaurant

Wethouder Economie, Arno Scheepers, overhandigde de kleurige schaal aan het blij verraste stel. Nori & Rice is binnen haar anderhalf jarig bestaan een groot succes. Volgens eigenaren Annabel Ploeg en Thomas Welle is dat te danken aan hun gedrevenheid en passie, en de authentieke inrichting van hun eetgelegenheid. En, niet te vergeten, het openhartig online delen van alles wat er in en rond Nori & Rice gebeurt. Vooral hun filmpjes op TikTok zorgen ervoor dat mensen uit het hele land in hun sushi-restaurant komen eten.


Brouwerij met impact
De Gooische Bierbrouwerij is dit jaar ‘De Uitblinker’. De jury, gevormd door Amin Usman, Cival Jansen en Carola Doornbos, beoordeelde de brouwerij op maatschappelijke betrokkenheid, innovatie en creativiteit, duurzaamheid, en ook hun meerwaarde voor Hilversum.
De Gooische Bierbrouwerij is een bedrijf met maatschappelijke impact. Het juryrapport stelt; ‘Het team van bouwers, verkoop en logistiek groeit gestaag en in het magazijn worden ze geholpen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hoewel afstand de lading niet dekt, want bij de Gooische Bierbrouwerij werken ze als volwaardige krachten mee.’


Na alle bloemen, foto’s en felicitaties in het theater, ging het feest vrolijk verder in de foyer. Daar vierden de winnaars, samen met de andere finalisten, gasten en collega-ondernemers, hun welverdiende titels.


Van de feestelijke uitreiking van de prijzen is een video-impressie gemaakt.