“Trots dat ik voor ’t ondernemerschap heb durven te kiezen”

Carola Doornbos en Arjan van Eck van Fit20 in Hilversum

Carola Doornbos werkte tot 2021 als inkoopconsultant in loondienst. Nu is zij samen met partner Arjan van Eck eigenaar van de Fit20 studio’s aan de Lage Naarderweg én op het Arenapark. “Na twintig minuten trainen fit de hele week door: ik was zo onder de indruk van de krachtformule Fit20, dat ik de kans om een eigen studio te beginnen niet wilde laten liggen.” 

Fit20 is een franchiseconcept dat uitgaat van een korte intensieve training langs een circuit van verschillende apparaten om alle spieren te activeren. “Er zijn vier soorten spiervezels”, vertelt Arjan. “Drie typen die je gebruikt voor wandelen en sporten en een vierde type dat je inzet in de vluchtfase. Het bijzondere van de oefeningen die wij onze leden in slow motion laten doen, is dat we ook deze laatste spiervezels aan het werk zetten. Als het lijf wil stoppen, moedigen wij als trainers de mensen aan om toch door te gaan. Hou vol! Daardoor daag je de spieren uit en worden leden fitter en sterker.” 

Carola merkte als lid bij Fit20 in Laren dat het concept werkte en haar aansprak. “Ik heb met het idee gespeeld om een bestaande studio over te nemen, maar toen ik hoorde dat in Hilversum een Fit20-locatie vrijkwam, heb ik mijn kans gegrepen. Ik ben altijd sportief geweest en wilde vroeger eigenlijk naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Vanwege een chronische blessure heb ik toch voor de hotelschool gekozen.”  

Arjan herinnert zich die beginperiode van Fit20 nog goed. “We hadden er samen leuke gesprekken over. Vonden allebei dat het tijd was voor iets nieuws. Met mijn ervaring binnen de franchisebranche konden, we konden de voors en tegens goed afwegen.” 

Hoewel het tweetal midden in coronatijd de studio aan de Lage Naarderweg opende, groeide het aantal leden gestaag van 45 naar 140.  Arjan: “In de tweede lockdown leek het erop dat we dicht moesten. Niet leuk natuurlijk, want we hadden net fors geïnvesteerd in de studio. Met de nodige creativiteit en tomeloze inzet voor je zaak die je als ondernemer moet hebben, hebben we de deuren toch open kunnen houden.” 

In de zomer van 2023 hebben Carola en Arjan de Fit20-studio op het Arenapark overgenomen. “Eigenlijk komt deze overname vroeger dan voorzien”, bekent Carola. “Maar de kans om alle Hilversummers de mogelijkheid te bieden de Fit20-training te volgen, konden we niet laten lopen. Dat neemt niet weg dat deze uitbreiding echt een spannende stap is. Zo zijn wij nog op zoek naar meer personeel.”  

Ook in deze studio is het aantal leden dat komt trainen door het enthousiasme van het stel snel gegroeid. Daarnaast werken Arjan en Carola aan de naamsbekendheid van Fit20 door onder meer de hockey- en golfsport te sponsoren. Carola: “Verder helpt het lidmaatschap van BVHilversum natuurlijk. Als jonge ondernemers hebben we nog geen uitgebreid lokaal ondernemersnetwerk en ik merk elke keer weer hoeveel kennis er is binnen de vereniging, waar wij ons voordeel mee kunnen doen. Ook zelf wil ik graag iets toevoegen. Bijvoorbeeld door de expertise die ik in mijn vorige baan als inkoopconsultant heb opgedaan, te delen. Al met al ben ik er trots op dat ik voor het ondernemerschap heb durven kiezen. Het voelt goed dat ik het roer heb omgegooid en heb gekozen voor mijn eerste passie: de sport.”