Wijn en kaas proeven met BVHilversum

Ruim dertig Hilversumse ondernemers gingen graag in op de uitnodiging voor een wijnproeverij bij il diVino Wijnen. Eigenaar en lid Ewout Jansen had vier witte wijnen, een rosé en drie rode wijnen uitgezocht om over de tong te laten gaan. De eigenaren van Echte Liefde Kaas & Delicatessen maakten de avond compleet met een uitgelezen borrelplank met Nederlandse korstkazen en andere lekkernijen.

Smaken verschillen: is de Cheninsolite van wijnhuis Domaine Cady in de Loire lekkerder dan de Chardonnay Gran Reserva van het wijngoed Echeverria in Chili? Of als we overstappen op rood: kiezen we dan voor de Primitivo Bio uit Puglia of voor de l’Altruiste uit Corbières? Het leverde de nodige vrolijke discussies op. Ewout had eerder op de avond al uitgelegd dat il diVino gespecialiseerd is in biologische en natuurwijnen uit de wat meer onbekende wijnlanden.

Daarnaast was deze avond vanzelfsprekend bij uitstek de gelegenheid om bij te praten over ondernemen in Hilversum en elkaar weer eens te zien. Als eindtijd stond 21.00 uur op het programma, maar het was zeker anderhalf uur later toen verslaggeefster de mooi ingerichte zaak van Ewout verliet en nu terugkijkt op weer een geslaagde BVHilversum-bijeenkomst.