De Loosdrechtse plassen over met de Antonia

Een vaartocht over de Loosdrechtse plassen. Hoe leuk is dat als zomerevent voor leden van BVHilversum? Eenentwintig enthousiaste ondernemers stapten op dinsdag 11 juni aan boord van de Antonia, de luxe ‘Lounge Boat’ van Steven Voorn. 

Buiten schijnt de zon, afgewisseld door wolkenpartijen en is het koel voor de tijd van het jaar. In de Antonia merken we daar niets van. Het dak staat een klein beetje open voor wat frisse lucht. Verder is het behaaglijk en knus binnen. Steven heet ons welkom en benadrukt dat hij dit keer als lid meevaart en niet als eigenaar van de Antonia.

Hartslag
En dan vertelt Steven het bijzondere verhaal achter ‘The Antonia Lounge Boat’. Het schip is een eerbetoon aan zijn vrouw Anja (Antonia) Voorn van Willigenburg. Het logo, een blauwe grafiek met pieken en dalen symboliseert haar hartslag die in november 2018 in het VUMC is gemaakt.

Schipper Martijn maakt zijn debuut tijdens deze vaartocht en onze gastvrouw zet verschillende hapjes op tafel. Mijn witte wijn smaakt prima terwijl we langzaam over de plassen scheren.

Uniek
Ruud Bochardt legt uit waarom de geplande ALV is uitgesteld. Onze penningmeester is gevallen en heeft een schouderblad gebroken. Het herstel verloopt gelukkig voorspoedig. Daarna neemt voorzitter Lous van Haarst het woord. Zij verdeelt de aanwezige leden in vijf groepen met de opdracht om elkaar niet alleen te vertellen wat je doet, maar ook aan te geven waarin opdrachtgevers vinden dat jij uniek bent.

Anekdotes
In mijn groep hoor ik mooie anekdotes. Carla Jelsma maakt professionele websites voor ondernemers in de zorg en welzijn. Haar opdrachtgevers waarderen haar betrokkenheid, weet ze. Zelf vindt ze de zorg een fijne overstap na de hectiek in de catering.

Ester Tunnissen heeft sinds drie maanden een vaste baan. Haar werkgever verkeert helaas in slecht weer en daarom is het des te fijner om te merken dat het management alles in het werk stelt om haar te behouden. Haar talent om knopen door te hakken blijft gelukkig niet onopgemerkt.

Witte huis
En ondertussen vaart de Antonia rustig door. Steven wijst naar de B&B aan de oever die hij ook exploiteert. Langs watersportvereniging ‘Het Witte Huis’ gaan we verder.

Het water kabbelt tegen het schip als Martijn Has vertelt over innovaties in waterpompinstallaties en hoe hij de marketing daarvoor oppakt door goed te luisteren, scherpe vragen te stellen en deskundigheid te delen.

Zelf spreek ik als journalist mensen over gevoelige onderwerpen: laaggeletterdheid, mensenhandel, intieme terreur. Een mooi compliment dat ik kreeg was dat gesprekspartners zich tijdens het gesprek zo op hun gemak voelden.

Ervaringen
Ik zie dat ook de andere groepjes op de bank en rond de tafeltjes in de Antonia geanimeerd ervaringen delen.

Steven wijst naar een huis waar een boom door het dak heen groeit en vertelt ons de herkomst achter de naam Loosdrecht. Het heeft te maken met het lozen van water in vaarverbinding de Drecht.

Porseleinhaven

Eric van der Vegt maakt ondertussen foto’s en dan komt er een lekker warm sateetje op tafel om deze cruise over de plassen passend af te sluiten. Rond 20.00 uur meren we weer aan in de Porseleinhaven. Na een laatste groepsfoto kunnen wij terugkijken op een gezellige namiddag en avond.