Wandelen met BVHilversum door het Spanderbosch

Eigenlijk stond een wandeling naar de Westerheide op de planning. Maar op de dag voor de Provinciale Statenverkiezingen besluit een wolkje van acht ondernemers linksom te gaan vanaf eetcafé ’t Pandje richting het Spandersbosch. De meesten van ons komen hier minder vaak en laten op deze dinsdagmiddag waarvoor sneeuw en hagel zijn voorspeld, maar wij verrast worden door een waterig zonnetje, werk en politiek graag even achter ons.

Excursieleider Esther is flexibel en heeft samen met maatje Google in mum van tijd een alternatieve route in haar mobiel uitgezet en we kunnen op pad. Een paar stappen op weg staan we bijna oog in oog met een van de Charolais runderen die het Goois Natuurreservaat hier laat grazen. Lodderig kijkt de witte langharige os ons aan en net als het licht ideaal is voor het perfecte plaatje keert hij ons de rug toe en kauwt gestaag verder. Teleurgesteld verdwijnen verschillende mobieltjes in de achterzak.

Zo nu en dan springend over de onvermijdelijke modderplassen laat verslaggeefster zich informeren door Ronald van Lapis IT over de wondere wereld van de klapcaravan. Zeker niet te verwarren met een vouwwagen, want voorzien van harde aluminium wanden en daardoor het toppunt van comfort.
We komen uit op een mooie beukenlaan en Esther is tevreden, want een mooie route terug langs de Zanderij ligt in het verschiet. Een uur later lopen we de parkeerplaats van ’t Pandje weer op.

Aan de lange tafel met voor sommigen een Skuumkoppe, voor anderen een (gember)thee en voor iedereen een heerlijk bittergarnituur, stelt Anouk zich voor. Zij werkt bij octrooibureau Dogio Patents dat zich kortgeleden heeft aangesloten bij BVHilversum. Van harte welkom natuurlijk!

Het is gezellig en warm in het bruine café en iedereen is in voor een tweede rondje. We babbelen nog wat en horen dat Esther voorzitter is van het stembureau in de Morgensterkerk is en vanavond samen met de koster de stemhokjes gaat opbouwen als het tijd is om te gaan. De avond valt als iedereen met fiets en auto de weg naar huis oppakt.